Home
Om oss
Hyttene våre
Friluftsliv
Fotogalleri
Priser
Nyttige lenker
Roko spiller på Fosselv Camping 7. og 8. juli 2017. Velkommen!
Roko
Home
  Send e-mail
Fiske og friluftsliv

Tursti til Fosselvfossen

Tursti til Fosselvfossen som har et fritt fall på 64 m. Stien starter ved Fosselv Camping. Den er merket med røde skilt opp til tregrensa ca 235 m.o.h. Stien er ca to km hver vei, og den er lagt opp som en tur/retur. Den går i lett terreng med noe stigning, og du får nydelig utsikt over Straumfjorden. Totalt trenger du et par timer på turen, litt avhengig av hvor nært du vil.


Fosselvfossen

Beregn ca. 2 timers vandring opp til Fossvannet, legg på en time til og du er toppen av Fáhttavárri (ca. 800 m.o.h) eller Čudnogáisá (900 m.o.h). Herfra har du en fantastisk utsikt i alle himmelretninger. I klarvær kan du skue ut over 7 prestegjeld.

Fjellvandring

Tar du turen videre opp på stupet der Fosselvfossen kaster seg ut i fritt fall, er det vel verdt strevet. Her har du et utsyn nord- og vestover som du sendt vil glemme (Bildet til venstre). 20 min. vandring innover i relativt flatt terreng ligger Fossvannet. Her er det røye å få. Herfra er det ikke langt opp til toppene på Fáhttavárri eller Cudnogáisá.

Fiske

Fosselv Camping ligger ned mot fjorden med gode fiskemuligheter, både fra land og i båt. Båter ligger klar for utleie. I Straumfjorden er sjansene gode for fangster av torsk, sei, sjørøye og sjøørret. Sløyebenk der du kan ta hånd om fangsten og utegrill er på området. Ruggen til høyre en kveite som ble tatt ikke langt fra campingområdet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I mai og juni beiter reinokser i området.

 
 
Click for larger map
 
Webdesign: BBD
Norsk Motorcykkel Union Norsk Caravan Club NAF camp Norsk Suomeksi In English Espanol Deutsch